theilgaard.net  


theilgaard.net

kroketreferat

Kroket kampreferater
Dato: 1. august 2016
Bane: Hanging Gardens, Sundby

4 spillere (eng. Players) var mødt frem for at skyde sensommeren i gang på banen (eng. court) "Hanging Gardens" i Sundby Nyttehaver. Dette spil (eng. Match) blev afviklet i en så skummel og tusmørk stemning, at både vejr og humor var kulsort og man kunne karakterisere court´en som uoplyst.
Court´en denne gang var en nærmest forkrampet tæt og klaustrofobisk plæne med både flagstang og bordebænkesæt i midten, med stor risiko ved kantspil for at skyde kuglerne ud til evig forglemmelse i bushen.
Der blev spillet agressivt fra starten, selvom feltets mere rutinerede spillere lå strategisk tilbagetrukket. A. Madsen tog en tidlig føring i spillet og viste som altid stor stil, mens de andre spillere holdt mere lav profil, thi højt at flyve, dybt at falde. I midten af spillet avancerede både A. Tybring, T. Mulvad og S. Thorøe og Madsen tabte så meget terræn, at han igen var indenfor rækkevidde af feltet.
Herfra demonstrede imidlertid T. Mulvad hvilken stil, som kan vende og vinde et kroketspil. Mod slutningen og med en særdeles kæk og kålhøgen stil krokerede han de tre andre spillere på pinden én efter én efter hinanden og kunne endelig selv spille sig i mål med 20 porte i løbet af nogle få rundet.
Endnu et overrumplende og forundringsparat spil (eng. Match) - så længe kuglerne er runde, kan alt ske i kroket!

T. Mulvad: 20 porte
A. Tybring: 13 porte
A. Madsen: 11 porte
S. Thorøe: 3 porte
Dato: 25. juni 2016
Bane: Summer Court, Villingebæk

Der blev spillet 2 spil (eng. heats), da turneringen var flyttet midlertidigt til de mere rustikke baner på Nordkysten, som kun er sæsonåbne. Fire spillere (eng. Players) havde taget udfordringen op for at hædre det gode gamle spil og demonstrere stilen.

Første spil (eng. heat) bar, trods både honette ambitioner og udvist gentleman-stil, igen præg af en ulmende skjult bitterhed og hemmelige uopgjorte regnskaber. Der blev dog spillet med nerve og indlevelse gennem hele spillet, hvor kulturen og optugtelsen dog til stadighed stod over instinkterne. Alligevel blev det dog en hård kamp (eng. match).

Opsætningen af banen var tydeligvis indrettet sådan, at der blev maksimal udveksling af "hilsener" spillerne imellem. Spillet var præget af et hidtil uhørt højt antal krokeringer og ganske pågående spillestil, hvor der blev gået til makronerne og til kuglerne - og mere efter kuglerne end efter stilen.
Stillingen var jævnbyrdig til langt ind i matchen, til trods for en del krokering endda på pind, og dermed også en del præget af dødvande omkring vendepinden, men det blev igen den regerende kroketmeister P. Stendys, der trak hastigt ud af den fastlåste situation med et friskt slutspil og en god stil.

I det hele taget blev kroket-materiellet forsøgt brugt helt til grænsen og noget over, grundet både uforsigtighed, fortrædelighed, hidsighed og overmod, hvilket også resulterede i 2 knækkede kølleskæfter.
J. Phester-Vester præsterede at spille fra start hele tre gange, og fik brutto scoret flest porte under det samlede spil. en skam at port-regnskabet nulstilles, når man rammer pinden i utide. Første gang skete det endda med en imponerende præcision for egen hånd.

Peter: 20 porte
Sigurd: 13 porte
Anders: 12 porte
Jan: 8 porte

Andet spil (eng. match) på Summer Court blev mere jævnbyrdigt og forløb også væsentlig hurtigere, uden nogen genstarter forårsaget af utidig omgang med pind. Først i spillet brugte J. Phester-Vester sit store overblik og erfaring til at vinde terræn og spille frem af banen hurtigt i spille med en imponerende stil, der nærmest efterlod de andre spille (eng. Players) stakåndede. Som den spiller med flest spillede kilometer i de sidste spil (eng. matches) kendte han banens finere detaljer og anvendte dem til fulde.
Her blev det dog demonstreret, at det kan være fordelagtigt at ligge i 2.-position ud mod midten af spillet, når kuglerne begynder at blive fordelt mere ud over banen. A. Madsen så sit snit til at sætte en udflankningsmanøvre ind, og i løbet af 3 ture blev der spillet frem og hjemtaget både terræn og en oprykning mod den førende Player vester. Og snart efter kunne A. Madsen lægge sig i front mod slutningen med en offensiv flankering som feltets dark horse med den grønne camouflage-kugle. Da tusmørket sænkede sig efter solnedgang var det efterhånden svært at skelne kugler og buske fra hverandre.

Regerende kroketmester P. Stendys forsøgte at træde til og forpurre føringen, men i sidste ende var det ikke muligt at stoppe A. Madsen, der vandt et raskt spil (eng. match) med fart og flugt og fløjspil over feltet.

Anders: 20 porte
Jan: 15 porte
Peter: 15 porte
Sigurd: 13 porte
Dato: 1. juni 2016
Bane: Centre Court, Markmandsgade, København S.

De fire spillere (eng. Players) Petz, Janowizch, von Hilbert og Eders Ærbødigste startede forventningsfulde og med både stor stil og den rette gentleman-attitude, omend en og anden burde have fornemmet, at der lå en stemning i luften af endog meget gammelt opgør at udligne fra en bitter fortid.
Det blev en hård og hårdnakket kamp for point og terrænmillimeter, hvor der ikke blev levnet nogen unødige åbninger og chancer for at avancere. Det var også en kamp, hvor en del spillere måtte igennem opspillet over court´en flere gange. Alle spillere måtte lide den tort at se sig krokeret på pinden.

Samtidig var det dog også et af de spil, som man ser indimellem gennem mange år i sporten, hvor de små fisk bliver siet fra og sat til vægs af de helt store. For selvom der ikke fra start blev holdt ordentligt øje med den gode mester P. Stendys, så beviste denne spiller (eng. Player) at en årrække helt inde i centrum af sporten i de gode gamle dage (eng. The Days) ikke fornægter sig, trods flere års pause fra de store turneringer. Mod midten og slutningen af spillet havde feltets dark horse A. Madsen lagt sig i front med behændigt manøvreringsspil. Men alt kan ske i kroket så længe kuglen er rund. Vinderen demonstrerede her det storspil, der er kendetegnende for en rigtig Player, for det er kun først på pinden ved egen hånd efter alle portene, der tæller som sejr. Den førende A. Madsen blev mod slutningen nærmest forfulgt og endlig også krokeret på pinden, og direkte bag ham kunne P. Stendys spille sig i mål uden problemer og modstand.

Midt i matchen fik vi i tilgift tydeligt artikuleret meningen med det svenske verbum "att zlatanera", opkaldt efter en vis svensk fodboldspiller (eng. Suckermom) af anden-smålandsk herkomst: At gøre noget på een gang eftertrykkeligt, overrumplende og dominerende. Thi med et kraftfuldt baghåndsslag og en umiskendelig stor stil blev S. von Hilbert eftertrykkeligt krokket på pinden fra en afstand af 15 m., med en kraft der væltede pinden omkuld.

Peter: 20 porte
Jan: 10 porte
Sigurd: 3 porte
Anders: 2 porte
Dato: 17. april 2016 kl. 16.00
Bane: Court Northbronx/Nørrebroparken.

Hårdt terræn, hårdt vejr og hårde omgivelser udfordrede spillerne (eng. Players), da der blev spillet 2 turneringsspil (eng. heats) i Nørrebroparken. Rasmus havde sørget for særdeles gode mængder procentmedicin og salte snacks på en ellers grå og råkold søndag eftermiddag.

1. spil blev lagt over en forhøjning midt til og en afgrænsende og delvist influerende jordvold. Spillet startede med et langt hen ad vejen jævnbyrdigt opspil og et i høj grad roligt spil. Lena og Malthe ankom lidt efter kampstart og måtte starte flyvende allerede inde i spillet, men fik sig efterhånden spillet op i hovedfeltet i løbet af kampen. De kom dog for sent ind i spillet til at vende den uundgåelige udvikling. Der blev fremvist afventende passpil. Port #13 udgjorde en en hurdle i kraft af at stå halvt oppe på en jordvold, og spillet blev mod slutningen en flaskehals om at komme igennem og hindre andre om det samme ved denne port.
Her viste de store fisk, hvorfor det betaler sig med erfaring og at spille kynisk resultatkroket. Rasmus trak strategisk hurtigt igennem buen og gemte det store og hurtige præcisionsspil til sidst, mens de andre måtte knoldesparke omkring buen på jordvolden. Rasmus endte som en klar vinder på point og demonstrede, hvorfor han er en af de helt store spillere i sporten.

Rasmus: 20 porte
Malthe: 13 porte
Tybring: 12 porte
Lena: 12 porte
Madsen: 12 porte

I 2. spil blev banen gjort kortere og mere kompakt og lukket for et mere intenst spil. 2. spil kunne da også karakteriseres som decideret indianer-kroket, med uventede spiludviklinger for hver tur. De små fisk blev henvist til statistroller, fløjlshandskerne blev taget af til fordel for det kølige resultatorienterede spil af de store fisk, hvor medspillere simpelthen blev set som midler - og kegler - i et dødeligt kuglespil.
Spillet startede jævnbyrdigt, men feltet skiltes ved første spil gennem midterbuerne. Allerede her startede det aggressive spil, og det intensiveredes kun siden. Der blev kroketet aggresivt og uden nåde, og der blev tillige krokeret på pind. Der var indtil flere personlige vendettaer under spillet, som blev afregnet med iskoldt blod og knive i ryggen.
Mod hvad der lignede slutningen af spillet lå både Tybring, Rasmus og Malthe langt fremme. Men alt kan ske indenfor sporten, og de tre herrer blev krokeret en tur på pinden, en efter en. Feltets dark horse, Lena, kunne spille sig i mål fra midt i feltet, efter at de førende var borte og der var frit spil fremad.
A. Madsen genfandt aldrig storformen fra hjemmebanen på Centre Court. Det blev til gengæld hurtigt klart, at Lena er en af sportens helt store nye profiler

Lena: 20 porte
Rasmus: 10 porte
Madsen: 3 porte
Tybring: 2 porte
Malthe: 0 porte
Dato: 3. april 2016, kl. 16.00
Bane: Centre court, Markmandsgade 12, København S

Sæsonen 2016´s 1. spil (eng. heat) blev spillet ganske aggresivt, men til trods herfor blev der fremvist stor stil. Mange spillere (eng. players) var mødt frem for at være med på den første dag på græs, og dette førte i almindelighed til god stil.

Spilstarten var fredelig med ivrig, hvilket helt sikkert skyldes den kåde stemning efter den lange vinterpause fra sporten. I midten af spillet var der tendenser til klumpspil omkring midterbuen og den fjerne dobbeltbue, og det resulterede da også i et antal krokeringer. Trods den lidt kompakte bane var der dog ingen spillere (Players), der røg i sandgraven og heller ingen blev krokeret eller skudt på pind. Det var tydeligt, at spillerne (eng: The Players) brugte kampen på at se hinanden an uden at markere alt for eftertrykkeligt, inden sæsonen for alvor går i gang.
Det var dog tydeligt, at Anders T.M. (gul kugle) efter de indledende excesser lagde sig i spidsen med et særdeles højt og vovet spil, hvilket resulterede i flere kommentarer om urent trav, doping og vintertræning på kunstgræs. Tsk tsk - en player med stor stil behøver ikke ty til ufine metoder i en gentleman-sport!
Banens lave græs og let forhindrede og sammenpressede udlægning var helt åbenlyst skyld i, at flere af spillerne (Players) måtte døje med særdeles drøje startvanskeligheder og upræcise slag. Eller også var det bare den rustne grundform efter vinterpausen.

AndersTM: 20 porte
AndersTS: 18 porte
Jeppe: 13 porte
Nanna: 11 porte
Rasmus: 3 porte
Dato: 24. august 2014 kl. 14.30
Court: The Deerpark Cross Country Classic (TDCCC), Dyrehaven, 2930 Klampenborg

Søndags-sceancen var sat til en sensommerdag i helvede allerede fra start, eftersom baneudsætningen havde været mere end almindelig fantasifuld. Af spillerne (eng. players) fra Tour´en var P. Larsen, R. Gylling og A. Madsen mødt frem for at forsvare kulørerne på sløjfen. USSR (Udvalget Som Styrer Reglerne) havde besluttet, at der skulle gennemføres 2 spillerunder (eng. heats) terrænkroket med asymmetrisk bane (eng. court) i dyrehavens kuperede, afvekslende og i det hele taget vanskelige terræn.

Første spilrundes bane (eng. court) bestod af de klassiske dobbelt-porte med med pind som hhv. start og slut, en krydsport i midten som skulle passeres dobbelt, samt undervejs fire enkelt-porte ved forskellige signaturer (dalsænkning, rævehøj, vandhul, rødder, liggende træstammer) i terrænet, i alt 12 porte at gennemspille.
Vejret viste sig fra sin vekslende side, men holdt sig dog lige nøjagtigt tørt under spillerunderne, hvorved en pinagtig udsættelse af spillet (eng. play) blev undgået.

Det blev atter P. Larsen, der startede sidst men kom bedst fra start med et avancement fra feltets bagkant, hvilket allerede efter 3. port fik R. Gylling og A. Madsen til at gyse med tanke på sidste uges afklapsning ved Stadsgraven. Han blev dog indhentet ved 5.-6. port (krydsporten) af R. Gylling, der med et beslutsomt og let smil (og med en kritisk-ironisk distance til udtalelsen om at "kroket er en sport for gentlemen) kunne krokere P. Larsen ud i vandhullet nordøst om krydsporten.
Efter dette fatale stød genfandt P. Larsen aldrig et stabilt spil (eng. play) i kampen (eng. match), men blev endda overhalet indenom af en i stigende og sjælden grad velspillende A. Madsen. R. Gylling var dog allerede for langt foran og bibeholdt føringen, og kunne med nogle stabile langskud i imponerende stil og nogenlunde sikker køllehåndtering trille sin kugle på pinden med en henkastet mine.

Port-regnskab (12 i alt):
Rasmus: 12 porte
Anders: 9 porte
Peter: 6 porte

Det blev besluttet af USSR (Udvalget Som Styrer Reglerne) at 2. gennemspilning (eng. heat) af TDCCC terrænet skulle ske på den allerede opmærkede bane (eng. court), men i modsat spilretning.
Dette spil (eng. play) var meget jævnbyrdigt fra start, og de fire første porte blev traverseret i nogenlunde samlet flok. P. Larsen viste igen stor stil og stort spil (eng. play) med nogle lange, præcise direkte skud mellem portene. Den dobbelte krydsport lå om muligt endnu mere besværligt, når den blev angrebet fra modsat retning, hvilket gjorde, at alle spillerne (eng. players) efter tur måtte skiftes til at slå fra forskellige positioner i vandhullet. Efter nogen rokering blev det spilleren (eng. player) med den største stil, A. Madsen, som avancerede først ud af moradset ved krydsportene. Trods det faktum at han måtte passere den berygtede rævehøj fra den stejleste side kunne han knebent tage føringen på et par veltilrettelagte langskud, som bragte ham i front til slut.

Denne kamp (eng. match) var ganske jævnbyrdig, og alle spillerne demonstrede flot stil, som bragte mindelser tilbage til det gode gamle spill (eng. play) i forne tider (eng. The Days)

Efter de to kampe (eng. matches) i terrænet er forspringet frem til P. Larsen ved at skrumpe ind, og det bliver spændende at hvordan stillingen udvikler sig frem mod Tour´ens afslutning.

Port-regnskab (12 i alt):
Rasmus: 8 porte
Anders: 12 porte
Peter: 10 porte
Dato: 14. august 2014 kl. 20.00
Court: Envelope by the Seaside (Ved Enveloppen/Ved Stadsgraven, 2300 Kbh. S)

På en tempereret sommeraften med vekslende skydække mødte J. Givskud, R. gylling, P. Larsen og A. Madsen op til lokalbraget på sværen foran den norske sømandskirke. Der var store forventninger til den forsvarende champ, A. Madsen, som havde valgt at møde frem i skjorte og med kæk butterfly. Det blev imidlertid en kamp (eng. match), hvor der blev vendt op og ned på de store og de små fisk i Tour´en.
Startende sidst lagde feltets dark horse, P. Larsen, sig i starten lunt bag ved de andre. Efter et par uheldige skud til 3. port havde de tre andre players imidlertid givet tilstrækkelig plads til at give mulighed for avancement fra feltets bagkant. I løbet af to runder, og med usædvanlig stor stil, tog P. Larsen teten og cementerede sin plads i toppen af Tour´en, mens A. Madsen, J. Givskud og R. Gylling og måtte sande, at det ikke er nok at have erfaring fra sidste års Tour for at sikre sig en plads helt fremme blandt de store fisk.
I den resterende kamp (eng. match), hvor der aldrig for alvor var tvivl om udfaldet og om hvem der var den største spiller (eng. player), lå P. Larsen en halv bane (eng. court) foran de andre spillere (eng. players), der i forvirrringen over skiftet i feltet aldrig rigtig fandt tilbage til et stabilt spil. Det var en aften, der gav mindelser tilbage til det gode gamle spil (eng. play) og den stil, som man ellers normalt kun har set det tilbage i The Days.

Stillingen i touren efter 1. runde er derfor den, at P. Larsen ligger klart i spidsen med et solidt antal porte ned til de forfølgende players.

Port-regnskab (20 i alt):
Anders: 10 porte
Rasmus: 9 porte
Jakob: 7 porte
Peter: 20 porte


Sidst opdateret søndag 8. maj 2016


forfatteren en sen time...


theilgaard.net
blog
nordiske flagdage
finsk-dansk ordbog
kontakt
om siden
Kroketturnering
Kroket kampreferater

arbejde og studium
curriculum vitae (cv)
civilingeniør-studium
ph.d.-studium

ressourcer
sommerhus
buzzwordbingo
opskrifter
galleri
login

blog arkiv:
april 2020
marts 2020
februar 2020
januar 2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005