theilgaard.net  Warning: Undefined array key "bredde" in /customers/4/7/4/theilgaard.net/httpd.www/skaerm.php on line 10 


theilgaard.net

buzzwordbingo

buzzwordbingo
Buzzword-bingo - hvad er det? Det er en slags social ordleg med nyopfundne ord. Falder du ofte i søvn til kedelige møder? Falder tiden dig for lang til tomme ledelsesseminarer, eller er du træt af management-nysprog? Måske har du bare ikke hørt om spillet buzzword-bingo, som også går under navne som blabla-bingo, seminar-bingo, eller det noget mere profane (undskyld) bullshit-bingo. Man kan spille buzzword-bingo selv eller sammen med andre deltagere, og det kan gøres til alle slags møder.

Alle med/mod-spillere har en f.eks. rektangulær spilleplade med et antal felter. I hvert felt er der skrevet et ord eller flere, som ikke findes på jævnt dansk, altså ord som for eksempel "kompetenceafklaring", "nye synergier", "kreativt potentiale", "virtualisering", "strategiske kompetencer", osv. osv. Sådan en spilleplade printer man ud og tager med til det næste møde.
Hver gang et ord bliver nævnt til mødet, som står på spillepladen, krydses det af. Nu gælder det så om (først) at få fyldt for eksempel en linie, en halvdel eller hele sin spilleplade ud med krydser. Og så kan man jo råbe "bingo!", hvis man tør.

Til et korpsrådsmøde, altså generalforsamling, i Det Danske Spejderkorps i 2007 sad en kammerat og jeg og kedede os ganske bravt, og midt i notaterne med alle de nye spændende ord besluttede vi at lave et spil bullshitbingo om "spejd2020" - navnet på den på det tidspunkt just vedtagne handlingsplan for DDS, hvor der også var krydret godt op med nye begreber.

Her på siden kan man lave spilleplader i forskellige kategorier af bingo-spillet. Man får en tilfældig, ny plade frem, hver gang man trykker "opdater" i browseren (F5). Man kan selv bestemme antal rækker og kolonner på spillepladen, og man kan endda få masseproduceret indbyrdes forskellige spilleplader, som er sat op i udskriftvenligt format i Firefox. God fornøjelse til det næste møde!

Engelsk udgave med tilfældige ord.
(hvis man laver en hurtig internet-søgning, kan man også finde udgaver til smart-telefoner)

Kontakt mig, hvis du synes der mangler ord i en kategori, hvis måske nogle ord ikke burde være med, eller overhovedet hvis du savner en kategori. Jeg kan faktisk også indlæse en hel ordliste og lave den om til en bestemt kategori buzzword-bingo, hvis man har en sådan og savner den her på siden.

| Djøf-med-løgn | Djøf-med-løgn-III | FinTech | Humaniora / RUC SamBas | management | psykologi | spejd2020 | techtopia |Generér en ny plade!
Antal kolonner på spillepladen:2  3  4  5  6  7
Antal rækker på spillepladen:2  3  4  5  6  7
Udskriv denne plade flere gange (nyt faneblad, optimeret til Firefox): 6  10  20  30  


techtopiaEn spilleplade med 30 felter er valgt, men der er kun 27 ord i databasen i denne kategori!

Sidst opdateret lørdag 1. marts 2014


forfatteren en sen time...


theilgaard.net
blog
nordiske flagdage
finsk-dansk ordbog
kontakt
om siden
Sommertogt 2020 Krønike

arbejde og studium
curriculum vitae (cv)
civilingeniør-studium
ph.d.-studium

ressourcer
sommerhus
buzzwordbingo
opskrifter
galleri
login

blog arkiv:
februar 2021
januar 2021
december 2020
november 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005